Rosenmetoden är mjuk beröring med händerna som möter dina spända muskler och syftar till att lösa upp spänningar i kroppen. Kroniskt spända och värkande muskler ger hämmad andning och hämmad rörelseförmåga, dålig blodcirkulation och brist på energi.

Metoden är uppkallad efter dess grundare Marion Rosen som under 50 år som sjukgymnast i USA utvecklat Rosenmetoden. Marion Rosen anser att många människor omedvetet håller sig tillbaka i livet. Tillbakahållna känslor sätter sig ofta som spänningar i musklerna. Muskelspänningar har ofta direkt samband med själen. Marion Rosen kallar därför Rosenmetoden för "Massage för själen".

Kroppen och muskelcellerna minns det du vill glömma.

Rosenmetoden medvetandegör spänningarna i kroppen och ger musklerna en möjlighet att slappna av och återgå till sitt normala tillstånd av vila och avspänning.

När muskelspänningen släpper kan den undanträngda känslan som har samband med den spända muskeln få möjlighet att komma fram. Man kan då bearbeta känslan och förhoppningsvis bli av med spänningen för alltid.

Ibland kommer bara känslor utan minnen. Ibland släpper bara spänningen utan känslor och andningen ökar.

Rosenmetoden är en process som handlar om att komma i kontakt med det undermedvetna där svaren finns på våra gömda tankar, känslor och attityder. Dessa kan utgöra en oerhörd positiv kraft för våra liv.

Man har kunnat påvisa att beröring påtagligt inverkar på hormonproduktionen i kroppen. Stresshormonet Cortisol minskar medan "lugn och ro"-hormonet Oxytocin ökar. Beröring förbättrar också immunförsvaret.

Så därför-låt känslorna flöda och musklerna slappnar av.


Rosenterapeuten har ca 4 års utbildning hos Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Är tränad för att kunna vara tillsammans med dig i dina reaktioner, känslor, minnen och upplevelser. Har själv fått egna behandlingar och har tystnadsplikt och följer etiska regler.

Eftersom Rosenmetoden kan öppna upp det undermedvetna behandlar vi inte personer med psykisk sjukdom eller personer som äter psykofarmaka eller lider av tablett- eller annat missbruk.

"Den här metoden handlar om förändring från den person du tror du är till den du verkligen är" säger Marion Rosen.

Jag är diplomerad Rosenterapeut vid Axelsons Gymnastiska Institut och medlem i Rosenterapeuters Riksförbund och jag har även en ansvarsförsäkring. Behandlingen tar ca 50 minuter.


Rosenmetoden ger dig möjlighet att:

Kunna slappna av bättre

Få ökad rörlighet & vitalitet

Få en friare & djupare andning

Få större självinsikt

Hitta sin kraft & sitt sanna jag

Klara av vardagen bättre

Få bättre relationer med familj, vänner och arbetskamrater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Varma Händer Nygatan 20, Hjo.
Boka tid hos Berit Lundh

Telefon: 0503-10713
Mobil: 070-413 75 49
Email: info@varmahander.nu

 

   
       
telefon & mail Tillbaka till index