Jag är dalkulla från Mora, numera bosatt med sambo och två katter i Hjo. Jag har även två vuxna barn. Jag är socionom och har utbildning inom friskvård, rosenmetoden, klassisk massage, zonterapi och ekonomi. Jag har arbetat med behandlingar till och från from år 1984 då jag utbildade mig till massör . Efter att jag blev färdig Rosenterapeut år 2001 har jag mera regelbundet utfört behandlingar inom mitt företag Varma Händer. Jag har kombinerat detta med arbete inom ekonomi och administration också i egen regi i mitt företag BeReA Redovisning och Administration.

Efter en traumatisk händelse jan-97 ändrade jag inriktning på mitt liv. Jag och min dåvarande sambo gick genom isen när vi åkte långfärdsskridskor. Jag lyckades inte själv ta mig upp utan räddades mirakulöst av min sambo som fick otrolig kraft att ta sig upp ur vaken och sedan drog upp mig. Det var mycket nära att vi förolyckades. Efter denna upplevelse insåg jag att livet består inte bara av arbete och ansvar, utan även av glädje, tillfredsställelse, tillit och harmoni. Från då försöker jag att njuta mera av livet, att leva mera i nuet och känna efter vad jag vill och att inte göra saker som jag inte vill. Helt enkelt vara mera sann mot mig själv.

Jag har haft förmånen att få bo i skärgården i Tyresö utanför Stockholm med berg och hav och med fantastisk utsikt över havet och med djurliv från den nära urskogen. Från den underbara naturen fyllde jag på mina inre förråd med kraft, lugn och avkoppling och genom att lyssna inåt och meditera hittade jag även min styrka och min vilja. Det var en fantastisk tid.

Nu har jag flyttat till Hjo, en gammal svensk trästad, en annan bedårande miljö med mycket kultur, småstadsidyll och närhet till Vättern, med sin magiska kraft. Här finns också närhet till Tivedens nationalpark och till jordbruksbygden och till gamla kulturplatser . I Hjo finns också mycket bra energier.

Jag har rest en del och mina senaste resor till Peru har fördjupat mig. Det var fantastiskt att få se och uppleva det gamla inkariket, Nasca-linjerna, kondorerna, få besöka världens högst belägna sjö, Titicacasjön 3850 möh och att uppleva storslagenheten med Anderna och Machu Picchu, träffa olika sorters schamaner uppe i bla Huancabamba.

För övrigt tycker jag mycket om naturen och friluftsliv, att få arbeta med människor, läsa böcker, katter, inredning, att dansa och annat som förhöjer livskvaliteten och livsnjutningen.
Min utsikt i Tyresö

Utbildningar

Stockholms Universitet-
Socialhögskolan: Socionomexamen juni 1982

Länskorpen: Friskvårdsledarkurs maj 1983

Axelsons Gymnastiska Institut: Dipl. Massageterapeut sept 1984

Hälsofrämjandet: Zonterapiutbildning maj 1984

SZT-Skolan: Homeopati Grundkurs dec 1999

Axelsons Gymnastiska Institut: Rosenmetoden. Certifierad Rosenterapeut feb 2001.

Axelsons Gymnastiska Institut: Fortbildningskurs Rosenmetoden med Marion Rosen, juni 2002 och juni 2007

Kurser

Holistic Health: Helhetsseminarium 1 & 2, mars och april 2000

Scanfarmas Vårsymposier 1999 och 2000

Energifokus dec 2001 Kreativ meditation Auradiagnos


Rasmus & Rosalie

   

Rasmus & Rosalie

Mina älsklingskissar har en egen historia. Under en promenad i febr -98 kom de framhoppande ur skogen. Någon, som förmodligen tyckte det var obekvämt med katter, hade åkt ut med dem längst ut till en vändplan och där släppt ut dem i skogen för att de skulle klara sig själva. De var innekatter vilket syntes tydligt på pälsen och ca 6-8 månader gamla. Kissarna bestämde sig envist för att följa med hem, trots kraftfulla protester. Rasmus och Rosalie fick naturligtvis sin vilja igenom och bosatte sig hos oss. Kattallergin som vi led av försvann!! De har nu flyttat med mig och min nya sambo till en jättefin trädgård i Hjo. De trivs och latar sig mycket och är till stor glädje med sina spinn och kurr och jamanden (prat) varje dag.

 
   

Varma Händer Nygatan 20, Hjo.
Boka tid hos Berit Lundh

Tel: 0503-10713
Mobil: 070-413 75 49

Email: info@varmahander.nu

   
telefon & mail Tillbaka till index